ebook
αφίσες

Ταιριάξτε τα χρώματα!

22/06/2021

Image courtesy of Mister GC/FreeDigitalPhotos.net

Εκτυπώστε τις εικόνες από 2 φορές!

Κρατήστε την μία εικόνα για πίνακα. Kόψτε τα σχήματα από την δεύτερη σαν κομμάτια ενός παζλ.

Τοποθετήστε τον πίνακα σε μια επιφάνεια και ζητήστε από το παιδί να ταιριάξει το κάθε χρώμα και αντικείμενο στη σωστή του θέση! Μπορείτε να δουλέψετε με παραπάνω από 1 πίνακα για παραπάνω δυσκολία. Για παράδειγμα, “Βρες το ροζ αυτοκίνητο και βάλτο στη θέση του!”

Μην ξεχνάτε να επιβραβεύετε το παιδί όταν κάνει σωστά μια αντιστοιχία! (Μπορείτε να συνδυάσετε το παιχνίδι αυτό με τουβλάκια legos ή μάρκες παιχνιδιού).

Με αυτό το παιχνίδι, ενισχύετε την γνώση του παιδιού για τα χρώματα και το βοηθάτε να κάνει σωστά αντιστοιχίες, δηλαδή, να εντοπίζει αυτό που του ζητείται ανάμεσα σε άλλα πράγματα.

      

     

 

 

Image courtesy of Grant Cochrane/FreeDigitalPhotos.net

 

Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα Λόγος & Επικοινωνία προορίζονται για ενημερωτική χρήση και μόνον. Δεν αποτελούν εξατομικευμένες συστάσεις θεραπείας και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την Επιστημονική συμβουλή ενός ειδικευμένου θεραπευτή για κάποιο περιστατικό. Όποτε πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλη πηγή, αυτό δηλώνεται ρητά. Οι συγγραφείς του Λόγος & Επικοινωνία δεν ευθύνονται για οποιοδήποτε αποτέλεσμα που σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με κάποια ανάρτηση.
Spread the love
Πακέτο αντίληψης συνεχούς λόγου: προφορικά – γραπτάΠαιχνίδι με Εικόνες και Ζάρια για Περιγραφικό Λόγο