ebook
αφίσες

Πακέτο αντίληψης συνεχούς λόγου: προφορικά - γραπτά

22/06/2021

Αυτό το υλικό είναι βασισμένο σε πολύ γνωστές εικονογραφημένες ιστορίες σε κάρτες οι οποίες και κυκλοφορούν και στο εμπόριο (της εταιρείας Schubi). Είναι ένας πρωτότυπος τρόπος για να ενθαρρύνετε την κατανόηση συνεχούς προφορικού λόγου και να προωθήσετε την αναγνωστική ικανότητα του παιδιού σας και την ικανότητά του να κατανοεί τι διαβάζει.

Τα συγκεκριμένα κείμενα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με πολλούς στόχους:

Προσχολική και σχολική ηλικία: Διαβάζοντας εσείς κάθε κείμενο και ζητώντας από το παιδί να απαντήσει προφορικά τις ερωτήσεις που ακολουθούν.

Σχολική ηλικία: Αν το παιδί μπορεί, να διαβάσει το ίδιο το κείμενο μεγαλόφωνα και σιωπηλά και να απαντήσει τις ερωτήσεις γραπτά.

Σχολική ηλικία: Να κόψετε σε λωρίδες τις προτάσεις από κάποιες ιστορίες που προσφέρονται, να τις ανακατέψετε και να τις βάλει στην σειρά το παιδί πιθανότατα κολλώντας τις σε ένα άλλο φύλλο. Αν το παιδί δεν μπορεί να διαβάσει καλά, του τα διαβάζετε εσείς ανά 2 και κάνει επιλογές για τα πριν- μετά

Σχολική ηλικία: Να αριθμήσει τις σκόρπιες προτάσεις σε «συννεφάκια» που δίνονται σε κάποιες ιστορίες ώστε και πάλι να βρει την σειρά τους.

Μπορείτε να προμηθευτείτε τις κάρτες στα παρακάτω link:

http://www.glafki.gr/eshop/348/47/kartes/allilouxies/and-then-1-detail

http://www.glafki.gr/eshop/349/47/kartes/allilouxies/and-then-2-sequences-detail

Κατεβάστε το αρχείο pdf αυτό.

Spread the love
Παιχνίδι Γλωσσικής Κατανόησης (Διάστημα)Ταιριάξτε τα χρώματα!