ebook
αφίσες

Κατανοώ τι διαβάζω άσκηση 4

22/06/2021

Image courtesy of Iamnee/FreeDigitalPhotos.net

 

Χ … όπως χαμομήλι

Βρες τις λέξεις που λείπουν…

Το ξέρετε πως κάποτε το χαμομήλι ήταν δέντρο, ένα πελώριο δέντρο, με χοντρό  ………. και μεγάλα κλαδιά; Τότε, μάλιστα, λεγόταν «Ψηλομήλι» κι όλοι παραδέχονταν πως ήταν το μεγαλύτερο δέντρο που υπήρχε στη  ……….. . Ακούστε όμως τι έπαθε:

Ένα πρωί ήρθαν στο δάσος κάτι ξυλοκόποι. Ψάχνανε να βρουν το πιο χοντρό και γερό ξύλο για να κάνουν ένα σταυρό – θέλανε να σταυρώσουν τον Ιησού από τη Ναζαρέτ. «Τον ξέρω Αυτόν», είπε η Ελιά χαμηλόφωνα, «κάποτε κάθισε κάτω από τον  …….. μου να ξεκουραστεί. Είναι πολύ  ……….., βοηθάει όλους  ……. πονεμένους και  ……. άρρωστους…» «Τότε γιατί Τον σταυρώνουν;»  ………… τα άλλα δέντρα με απορία. Η Ελιά σήκωσε τους ώμους της: «Που να ξέρω; Οι άνθρωποι δεν είναι στα  ………. τους μερικές φορές… Πάντως εγώ το ξύλο μου δεν το δίνω για να κάνουν το  ………..  Του!» Όλα τα δέντρα έμειναν σκεφτικά.

Στο μεταξύ οι ξυλοκόποι είχαν βγάλει τα  ……….. από τους σάκους τους κι είχαν ανασηκώσει τα μανίκια τους, έτοιμοι για δουλειά. Πρώτα βρήκαν την Ελιά. Μα μόλις κάνανε να την χτυπήσουν, πήρε εκείνη να στρίβει τον  ……………  της και πέταξε ρόζους τόσους σκληρούς, που τα τσεκούρια κόντεψαν να σπάσουν…

Πιο κάτω βρήκαν τον Πεύκο. «Αυτό θα κάνει καλό σταυρό», είπε ο ένας κι ετοιμάστηκε να τον  ………… . Μα ο Πεύκος αμέσως αμόλησε ρετσίνι πολύ και κόλλησε το τσεκούρι και δεν έκοβε. «Παλιόδεντρο! Πάμε πιο κάτω να βρούμε κάποιο άλλο», είπε θυμωμένος ο  ………….. και προχώρησαν.

Ύστερα έφτασαν στη Λεύκα – μα εκείνη, μόλις τους είδε άρχισε να τρέμει ολόκληρη. «Άστη’νε δεν μπορεί να φτιάξουμε σταυρό της προκοπής από δαύτην!» είπε ο άλλος ξυλοκόπος. Και  ……………  πιο κάτω.

 

Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα Λόγος & Επικοινωνία προορίζονται για ενημερωτική χρήση και μόνον. Δεν αποτελούν εξατομικευμένες συστάσεις θεραπείας και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την Επιστημονική συμβουλή ενός ειδικευμένου θεραπευτή για κάποιο περιστατικό. Όποτε πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλη πηγή, αυτό δηλώνεται ρητά. Οι συγγραφείς του Λόγος & Επικοινωνία δεν ευθύνονται για οποιοδήποτε αποτέλεσμα που σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με κάποια ανάρτηση.
Spread the love
Κατανοώ τι διαβάζω άσκηση 5Κατανοώ τι διαβάζω άσκηση 3