ebook
αφίσες

Κατανοώ τι διαβάζω άσκηση 3

22/06/2021
Σε μια γωνιά του Ειρηνικού Ωκεανού κρυβόταν ένας ύφαλος, που δεν έμοιαζε ….. τους άλλους: ήταν κι αυτός φτιαγμένος από πολύχρωμα κοράλλια, μα είχε το χάρισμα να μιλάει κιόλας…

Image courtesy of Boians Cho Joo Young/FreeDigitalPhotos.net

 

Υ… όπως ύφαλος

Βρες τις λέξεις που λείπουν…

Σε  μια γωνιά του Ειρηνικού Ωκεανού κρυβόταν ένας ύφαλος, που δεν έμοιαζε …..  τους άλλους: ήταν κι αυτός φτιαγμένος από πολύχρωμα κοράλλια, μα είχε το χάρισμα να μιλάει κιόλας… Κάθε βράδυ μαζεύονταν γύρω του τα τροπικά ………….   κι εκεί, κάτω από το ασημένιο φως του…………….. , ο ύφαλος άρχιζε να λέει ιστορίες για καράβια και ναυάγια. Κι επειδή ήταν πολύ γέρος-πάνω από χιλίων χρονών-ήξερε τόσες πολλές, που δε φτάνει μια ολόκληρη …….. δική μας για να τις ακούσεις όλες!

Ένα τέτοιο βράδυ, μαζεύτηκαν όλοι ………  από τον ύφαλο, όπως πάντα, κι ετοιμάστηκαν να τον ακούσουν. Πήρε εκείνος το περήφανο ύφος του, μα πριν προλάβει να πει …………. , μια ψιλή και αδύναμη φωνή ακούστηκε δειλά: «Μπορώ να ………. εγώ σήμερα μια ιστορία;» Ο ………………  έμεινε με ανοιχτό το στόμα από θυμό-ίσως κοκκίνισε και λίγο παραπάνω τα κοράλλια του, αλλά ήταν ………… και δεν φάνηκε – κι όλοι γύριζαν σαστισμένοι το βλέμμα εδώ κι …….. : ποιος ήταν αυτός ο αναιδής, που τολμούσε να προσβάλει τον ύφαλο με τέτοιο ……….. ; Καθώς δεν είδαν κανέναν, όλοι πίστεψαν πως ήταν παραίσθηση, μα η ……………  ξανακούστηκε, τώρα δυνατότερα:

«Παρακαλώ, μήπως θα μπορούσα σήμερα να πω εγώ μια  ……….. ;» Ήταν ένα ταπεινό φύκι, που τρεμούλιαζε στο χάδι του ζεστού νερού… «Χμ, χμ!» ξερόβηξε ο ύφαλος, «άντε ξεκίνα, να δούμε  …………  λέει καλύτερες ιστορίες!» Όλοι γύρισαν και κοίταξαν το  ………. , που, τρεμουλιάζοντας και πάλι από συστολή, ξεκίνησε την …………… του:

«Μια φορά κι έναν  …………  ήταν ένας ναύτης που αγαπούσε ένα  ……………. Μα ήταν πολύ φτωχός κι ο πατέρας της κοπέλας ούτε που ήθελε ν’ ακούσει για γάμο – ήθελε να τη  …………  σ’ ένα πλούσιο, γέρο έμπορο. Απελπισμένος ο νέος πήρε τη μεγάλη  ……………..  να φύγει ένα μακρινό  ………….: μόλις θα μάζευε αρκετά  …………..

 

Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα Λόγος & Επικοινωνία προορίζονται για ενημερωτική χρήση και μόνον. Δεν αποτελούν εξατομικευμένες συστάσεις θεραπείας και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την Επιστημονική συμβουλή ενός ειδικευμένου θεραπευτή για κάποιο περιστατικό. Όποτε πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλη πηγή, αυτό δηλώνεται ρητά. Οι συγγραφείς του Λόγος & Επικοινωνία δεν ευθύνονται για οποιοδήποτε αποτέλεσμα που σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με κάποια ανάρτηση.
Spread the love
Κατανοώ τι διαβάζω άσκηση 4Κατανοώ τι διαβάζω άσκηση 2