ebook
αφίσες

ι - ει - οι - η - υ ;

22/06/2021

Image courtesy of africa/FreeDigitalPhotos.net

 

Π… όπως περιστέρι

Τί     ι -ει-οι-η-υ  ;

Μ_α φορά κ_ έναν καιρό, ζούσε μ_α όμορφ_ κοπέλα που τ_ λέγανε Μαρουσώ. _ταν τρ_σχαριτωμέν_, ευγεν_κ_ και γλυκομ_λ_τ_   κ_ όλος ο κόσμος τ_ν  αγαπούσε. Παντρεύτ_κε ένα όμορφο παλ_κάρ_, τον Αλέξανδρο, και ζούσαν ευτ_χ_σμέν__. Όταν μάλ_στα κατάλαβαν πως σε λ_γους μ_νες θα αποχτούσαν ένα παιδάκ_, κόντεψαν να τρελαθούν από τ_ χαρά τους!

Δ_στ_χώς όμως έγ_νε πόλεμος κ_ ο Αλέξανδρος έπρεπε να πά__ να πολεμ_σ__… «Να μας σκέφτεσαι κάθε στ_γμ_», ψ_θ_ρ_σε δακρ_σμέν_ _ κοπελ_ά στον άντρα τ_ς, καθώς τον αποχαιρετούσε. «Θα παρακαλάω κάθε βράδ_ να τελ__ώσ__   γρ_γορα ο πόλεμος και να γ_ρ_σ__ς κοντά μας». Πόσο δ_στ_χ_σμέν_ έν_ωσε καθώς τον έβλεπε να φεύγ__!

Ο καιρός περνούσε κ_ ο πόλεμος δεν έλεγε να τελ__ώσ__. _ Μαρουσώ, καθώς δεν __χε πια νέα από τον άντρα τ_ς, γ_νόταν κάθε μέρα και π_ο λ_π_μέν_: έπαψε να τραγουδά__ τα πρω_νά, έχασε το κέφ_ και το γέλ_ο τ_ς κ_ όλ_ τ_ μέρα γ_ρ_ζε   αμ_λ_τ_  μέσα στο σπ_τ_, με το χέρ_ τ_ς πάνω στ_ν   κ__λ_ά   τ_ς, που όλο και φούσκωνε. Ο καιρός για να γενν_σ__   πλ_σ_αζε κ_ ο αγαπ_μένος τ_ς   _ταν μακρ_ά. Τα βράδ_α ξεν_χτούσε μπροστά στα __κον_σματα, έκλαιγε και παρακαλούσε: «Παναγ_ά μου, έχε τον καλά και κάνε να γ_ρ_σ__   γρ_γορα κοντά μας

Spread the love
Εξασκηθείτε στην άρθρωση του λόγου: παιχνίδι με ζάρια και legos!Συμπλήρωσε το σωστό γράμμα