ebook
αφίσες

Ομάδες γονέων και εκπαιδευτικών

01/06/2021

Ομάδες με ψυχολόγο για ότι σας απασχολεί γύρω από τα παιδιά σας.

Η οικογένεια ως βασικός πυρήνας  διαμόρφωσης της προσωπικότητας του αναπτυσσόμενου ατόμου, έρχεται συχνά αντιμέτωπη με πολλά προβλήματα και δυσκολίες. Γι’ αυτό και η στήριξή της σε κρίσιμα θέματα για την άρτια διαχείριση είναι αναγκαία σήμερα. Οι ομάδες / Σχολές Γονέων είναι ένας χώρος συνάντησης, υποστήριξης, ενημέρωσης, ανταλλαγής εμπειριών  και εκπαίδευσης των γονέων σε θέματα που αφορούν την υγιή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και εξέλιξη των παιδιών. Στηρίζοντας την οικογένεια διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά.

Σκοπός: Στόχος των Ομάδων μας είναι η συμβουλευτική γονέων, η ενημέρωσή τους σε θέματα ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών, αλλά και η δική τους ψυχοσυναισθηματική στήριξη ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στον γονεϊκό ρόλο.

Συντονίστρια: Σοφία Μιχαλοπούλου, είναι Ψυχολόγος, με ειδίκευση στην κλινική ψυχοπαθολογία παιδιών και εφήβων.

Απευθύνεται: Η ομάδα είναι ανοιχτή σε όλους τους γονείς, και παιδαγωγούς  οι οποίοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν, να εκφράσουν τις ανησυχίες τους, να λύσουν τις απορίες τους, αλλά και να λάβουν μια πρώτη κατεύθυνση από κάποιον ειδικό.

Περιγραφή: Η ομάδα γονέων στοχεύει στην πρόληψη, την συμβουλευτική και την καθοδήγηση των γονέων σε θέματα που αφορούν τα παιδιά τους και κατ’ επέκταση στην προστασία της ψυχικής υγείας όλης της οικογένειας.

Συγκεκριμένα οι ομάδες γονέων αφορούν:

  • Ενημέρωση
  • Επικοινωνία
  • Ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων
  • Αναζήτηση τρόπων επίλυσης θεμάτων
  • Καλύτερη δυνατή διαχείριση σε κάθε ζήτημα

Οι ομάδες γονέων θα ξεκινάνε με μια μικρή εισήγηση από την ψυχολόγο και στη συνέχεια θα ακολουθεί συζήτηση μέσα στην ομάδα. Τα θέματα που θα αναλύονται κάθε φορά θα καθορίζονται έπειτα από συνεννόηση με τους γονείς ανάλογα με τις ανάγκες τους και τα αιτήματά τους.

Ενδεικτικά Θέματα: Σχολείο (επίδοση, βαθμοί, μελέτη, προβλήματα), σχέσεις με συνομηλίκους – φιλίες – με γιαγιά και παππού, προβλήματα συμπεριφοράς-επιθετικότητας, ελεύθερος χρόνος, παιχνίδι, τηλεόραση – ηλεκτρονικά παιχνίδια – ηλεκτρονικός υπολογιστής, ύπνος, ζήλια, φόβοι, πένθος-απώλεια, διαζύγιο, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, σχέσεις με γονείς και αδέρφια, εξωσχολικές δραστηριότητες, ναρκωτικά , επαγγελματικός προσανατολισμός, όρια, άγχος, στρες και κακές συνήθειες, εποικοδομητικές δραστηριότητες, οργάνωση και προγραμματισμός κ.α.

Διάρκεια: Από 14/02/14 έως 30/05/14, 2 φορές το μήνα.Ημέρα / Ώρα: Κάθε δεύτερη και τέταρτη  Παρασκευή  20:30 – 22:00. Εκτός εορτών και αργιών. Το πρόγραμμα θα ορισθεί σε συνεννόηση με την Ψυχολόγο.

Κόστος συμμετοχής: 50 Ευρώ ανά μήνα.
Τα μέλη της ομάδας θα έχουν έκπτωση  σε ατομικές συνεδρίες..

Ομάδες έως 6 άτομα, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Spread the love
Εποπτείες για νέους λογοθεραπευτέςΑναγνώριση αντίστοιχων φωνημάτων